Hoe Pokemon Booster Boxen te authenticeren

2023-07-22
Pokeflip

Hoe Pokemon Booster Boxen te authenticeren: Herken de echte van de vervalsingen

Pokemon Booster Boxen zijn begeerde verzamelobjecten voor liefhebbers van het Pokemon Trading Card Game (TCG) en verzamelaars over de hele wereld. Helaas zijn er ook vervalsingen in omloop die proberen te profiteren van de populariteit van deze boxen. Het is essentieel om te weten hoe je de echte Pokemon Booster Boxen kunt onderscheiden van de vervalsingen om teleurstelling en financieel verlies te voorkomen. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke stappen om Pokemon Booster Boxen te authenticeren en te herkennen.

1. Koop van betrouwbare verkopers

Het eerste en belangrijkste aspect van het vermijden van vervalsingen is om te kopen bij betrouwbare en gerenommeerde verkopers. Kies voor officiële Pokemon-verkooppunten, erkende hobbywinkels of gerenommeerde online winkels. Vermijd aankopen van onbekende websites of individuen waarvan de betrouwbaarheid niet kan worden geverifieerd.

2. Controleer de details van de verpakking

Let op de kleinste details van de verpakking van de booster box. Echte Pokemon Booster Boxen hebben over het algemeen hoogwaardige afdrukken met scherpe en heldere afbeeldingen. Controleer of de naam van de set, het Pokemon-logo en de illustraties er professioneel uitzien zonder vervaging of wazigheid.

3. Vergelijk met officiële afbeeldingen

Vergelijk de verpakking van de booster box met officiële afbeeldingen van dezelfde set die beschikbaar zijn op de officiële Pokemon-website of andere vertrouwde bronnen. Merk op dat sommige vervalsers vaak gebruikmaken van afbeeldingen van echte booster boxen om hun nepversies er authentieker uit te laten zien.

4. Controleer de kwaliteit van het materiaal

Echte Pokemon Booster Boxen zijn meestal gemaakt van duurzaam en hoogwaardig karton. Voel de verpakking om ervoor te zorgen dat het materiaal stevig en niet gemakkelijk buigbaar is. Vervalsingen kunnen inferieur karton gebruiken dat er goedkoop of zwak uitziet.

5. Kijk naar de kleur en het ontwerp van de box

De kleuren en het ontwerp van de verpakking moeten overeenkomen met de officiële uitgave van de set. Let op afwijkingen in de kleur, het logo van Pokemon en de algehele opmaak van de box. Sommige vervalsingen kunnen subtiel verschillen vertonen die een indicatie kunnen zijn van een nepversie.

6. Controleer de verzegeling

Authentieke Pokemon Booster Boxen worden meestal geleverd met een verzegeling of cellofaanwikkeling rond de doos om aan te geven dat deze niet is geopend. Controleer de verzegeling op eventuele tekenen van manipulatie, zoals lijmresten, onregelmatige sneden of gebroken zegels.

7. Let op holografische stickers

Sommige echte Pokemon Booster Boxen hebben holografische zegels of stickers op de verpakking om hun authenticiteit te verifiëren. Deze stickers kunnen variëren afhankelijk van de regio en de taal van de uitgave.

8. Wees op de hoogte van de prijs

Als de prijs van een Booster Box te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Vervalsers proberen vaak lage prijzen te hanteren om kopers aan te trekken, maar dit kan een teken zijn van een nepversie.

Conclusie

Het authenticeren van Pokemon Booster Boxen is van cruciaal belang om te voorkomen dat je wordt opgelicht met vervalsingen. Koop altijd bij betrouwbare verkopers en wees alert op de details van de verpakking, de kwaliteit van het materiaal en de verzegeling van de doos. Vergelijk met officiële afbeeldingen en wees op de hoogte van de gangbare prijzen om ervoor te zorgen dat je een echte en waardevolle Pokemon Booster Box in handen krijgt voor je verzameling.